Dela
Kontakt

Spridningsevent för Vetlanda Lärcentrums Erasmusprojekt

Sedan 2020 ingår Vetlanda Lärcentrum i ett Erasmusprojekt – Citizen of the world - ett partnerskap som bedrivs tillsammans med Tjeckien och Italien och syftar till att stärka migranter som lever i ett utanförskap till att bli aktiva samhällsmedborgare.

Måndag den 12 september bjöd Vetlanda Lärcentrum in till ett spridningsseminarium på Ädelfors folkhögskola för att delge projektets resultat och öppna upp för möjligheten att nätverka kring integration inom regionen. Inbjudan riktade sig till personer och organisationer som på något sätt arbetar med integration.

Under seminariet visade projektledaren Lisa Ferrada Andersson goda exempel på hur man på Vetlanda Lärcentrum arbetar med integration. De ca 85 personer som deltog fick även genomföra praktiska övningar genom workshops. Dagen avslutades med en inspirationsföreläsning av författaren, föreläsaren och komikern Kadir Meral som berättade om sin resa som flykting från Turkiet till Sverige.

Det blev en mycket lyckad eftermiddag och flera av gästerna blev inspirerade att fortsätta sitt integrationsarbete.

Mer information om projektet, möjlighet att nätverka samt tips på praktiska övningar kan du läsa på hemsidan www.cowt-erasmus.com Länk till annan webbplats.

 

Kontakt

JennyMee Le Hir

Rektor
Telefon: 0383-976 15
jennymee.lehir@vetlanda.se

Liselott Ferrada Andersson

Verksamhetsutvecklare
Telefon: 0383-966 77
liselott.ferrada-andersson@vetlanda.se