Dela
Kontakt

Kom på studie- och yrkesväg­led­ning

Välkommen att bolla dina idéer med oss! Våra studie- och yrkesvägledare erbjuder dig personlig vägledning för att du ska få ett bra underlag för att fatta beslut om studier och val av yrke.

Studie- och yrkesvägledarna är en resurs för alla vuxna i Vetlanda kommun som funderar på sin framtid. Hos oss får du information om fortsatta studier på alla nivåer, inte bara utbildningar som finns på Vetlanda Lärcentrum.

Besök hos studie- och yrkesvägledare

Drop-in är stängt för tillfället.

Vill du ha en personlig vägledning bokar du tid genom att ringa eller mejla.

Vägledningen utgår från dig och dina funderingar. Tillsammans undersöker vi vilka alternativ du har och vilka möjligheter det ger dig. Vi hjälper dig sedan att planera hur du kan nå ditt mål. Vi fattar inga beslut åt dig och vi har tystnadsplikt.

Studie- och yrkesvägledningen finns till för alla vuxna i Vetlanda kommun, oavsett vilken utbildning eller yrke du är intresserad av.

Förenklat kan man tänka sig vägledning som en process i flera steg:

  • Vem är jag? Vad kan jag? Vad vill jag? Vi hjälper dig att reda ut din nusituation och försöker få dig att se klarare på dig själv och dina möjligheter.
  • Vad finns det för alternativ för min del? Utifrån dina intressen och möjligheter försöker vi klargöra för dig vilka alternativ som finns och vad dessa innebär.
  • Hur når jag målet? Hur ska jag gå till väga? När du väl "vet vad du vill" hjälper vi dig att upprätta en handlingsplan och stöttar dig under genomförandet.

Kontakt

Anna Aronsson

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-976 52, 072-144 00 84
Anna.Aronsson@vetlanda.se

Emelie Carlsén Robertsson

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-976 51
emelie.carlsen-robertsson@vetlanda.se

Tilda Håkansson

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-976 65, 073-598 61 49
tilda.hakansson@vetlanda.se