Dela
Kontakt
LiU_svart_webb

Fritidshemmet och skolans samhälleliga roll och uppdrag, 15 hp

Utbildningen vänder sig till dig som redan arbetar i fritidshem eller kan tänka dig att arbeta i fritidshem. I kursen behandlas lärarens uppdrag, fritidshemmets och skolans roll, värdegrundsarbete, demokrati och barns rättigheter. Kursen ger också en grund­läggande förståelse för undervisning i fritidshem.

Kursen är en bra introduktionskurs för dig som är eller vill vara verksam i fritidshem och kursen kan även tillgodoräknas i Grundlärarprogrammet inriktning mot arbete i fritidshem på Linköpings universitet.

Under utbildningen möter du personer som både är verksamma i fritidshem, men också de som vill prova på att arbeta i fritidshem.

Alla som läser har ett gemensamt intresse och mycket erfarenhetsutbyte kommer att ske.

Om utbildningen

Du läser på distans med studietakt 25 procent.

På Vetlanda Lärcentrum träffas du och dina studiekamrater vid fyra tillfällen, fördelade på två heldagar per termin, där ni får del av livestreamade föreläsningar och seminarier. I utbildningen ingår också fyra fysiska träffar i Norrköping. I utbildningen ingår även grupparbeten och eget arbete.

Kursplan

Utbildningsvetenskaplig kärna: Fritidshemmet och skolans samhälleliga roll och uppdrag Pdf, 87.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Förkunskapskrav

Inga förkunskapskrav utöver grundläggande behörighet till högskola.

Anmälningskod

-

Anmälan

Vi hoppas kunna erbjuda utbildningen längre fram.

Kontakt

Maria Ahlstedt

Utbildningshandläggare
Telefon: 0383-577 40, 070-664 97 00
Maria.Ahlstedt@vetlanda.se