Dela
Kontakt
LiU_svart_webb

Grundlärare i fritidshem – erfarenhets­baserad, 180 hp

Har du arbetat i fritidshem i flera år men saknar lärarbehörighet?

Nu finns snart möjligheten för dig att bli behörig grundlärare mot fritidshem - med studier på hemmaplan på Vetlanda Lärcentrum.

Utbildningen vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet från arbete i fritidshem och nu vill få en fördjupad kunskap och utvecklas i din lärarroll. Du kan kombinera studier och arbete.

Som lärare i fritidshem arbetar du med elever i fritidshemsverksamhet och skola i åldrarna 6–12 år under hela deras dag.

Du väljer ett praktiskt-estetiskt ämne (bild, musik eller idrott) och får behörighet att undervisa i årskurs 1-6 samtidigt som du före och efter skoldagen undervisar i fritidshem.

Om utbildningen

Studierna är på 75 procent med schemalagda träffar på Vetlanda Lärcentrum en dag i veckan. Vid träffarna som är på torsdagar tar du del av utbildningen via videolänk från Norrköping där utbildningen genomförs. Några träffar förläggs i Norrköping varje termin och när du läser ditt praktiskt-estetiskt ämne förekommer fler resor.

Läs mer om utbildningen på Linköpings universitets hemsida Länk till annan webbplats.

Där kan du se vilka förkunskaper som krävs för att söka utbildningen men även vilken dokumenterad yrkeserfarenhet som ska skickas in av din rektor.

Anmälningskod

LIU-50235

Anmälan och utbildningsstart

Utbildningen startar 24 augusti 2023 och är nu stängd för sen anmälan.

Vi erbjuder utbildningen igen hösten 2024.

Kontakt

Maria Ahlstedt

Utbildningshandläggare
Telefon: 0383-577 40, 070-664 97 00
Maria.Ahlstedt@vetlanda.se