Dela
Kontakt

Kurser på heldistans

Om Vetlanda Lärcentrum inte kan erbjuda den kurs som du söker, finns det möjlighet att läsa den på heldistans om kursen omfattas av rätten till Komvux på grundläggande och gymnasial nivå. Om kursen inte omfattas av denna rättighet är det rektor som beslutar om antagande.

Vetlanda Lärcentrum har ett samarbetsavtal med utbildningsanordnaren NTI. När du läser på heldistans är det via den utbildningsanordnarens lärplattform och allt sker på webben. Allt som rör dina studier ställer stora krav på dig som elev. Du förväntas kunna planera, studera och redovisa på egen hand och du har bara kontakt med lärare via internet eller per telefon.

Om du läser en kurs på heldistans hos NTI har du som invånare i Vetlanda kommun rätt att bedriva dina studier i Vetlanda Lärcentrums lokaler och använda de elevresurser som finns på skolan. Du kan även få hjälp av specialpedagog i studiehallen.

Vi hjälper dig hitta rätt kurs

Kurserna hos NTI erbjuds till Vetlanda kommuns invånare. Är du intresserad av att läsa någon kurs, ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledare.

Öppettider studie- och yrkesvägledning

Tag kontakt med SYV för bokning av tid. Ingen drop in.

Kontakt

Sara Rosén

Studie o yrkesvägledare
sara.rosen@vetlanda.se

Anna Aronsson

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-976 52, 072-144 00 84
Anna.Aronsson@vetlanda.se

Maria Jarméus

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-976 65, 073-598 61 49
maria.jarmeus@vetlanda.se