Dela
Kontakt

Kockutbildning

Kockutbildningen ger grundläggande kunskaper för arbete inom olika typer av restauranger och storhushåll. Gästen står i centrum och känslan för service går som en röd tråd genom utbildningen.

Kock

Restaurangpersonal har till uppgift att sörja för gästens trivsel, erbjuda "det lilla extra" samt föreslå alternativ som gästen inte tänkt på. Kockutbildningen har en egen restaurang som är öppen för allmänheten, där du får träna på allt från tillagning och uppläggning till mötet med gästen.

Besök oss på Restaurang Gärdet, Kyrkogatan 16 i Vetlanda. Länk till annan webbplats.

Fakta om kockutbildningen

Utbildningen bedrivs på heltid under tre terminer (18 veckor vardera) och ger bland annat möjlighet till anställning som kock i Vetlanda kommun. Har du arbetat flera år inom yrket och vill läsa en enstaka kurs eller få betyg på dina kunskaper hjälper vi dig med validering och individuell studiehandledning. 

Utbildningen är lärarledd och i huvudsak förlagd till Restaurang Gärdet i Vetlanda. På din APL (arbetsplatsförlagt lärande), 13 (3+5+5) veckor, har du möjlighet att träna och utveckla de grundkunskaper du fått i skolan. Det kan samtidigt vara en språngbräda ut i yrkeslivet.

Studieformer

Vi erbjuder studieformerna lärarledd undervisning. Den lärarledda undervisningen kan bara startas vid tillräckligt antal sökande. Oavsett studieform kommer du att arbeta med datorn via lärplattform.

Vid lärarledd undervisning studerar du tillsammans med andra under schemalagda lektioner, kontinuerligt ledda av en lärare.

Rekommenderade förkunskaper

Nioårig grundskola eller motsvarande.

Kurser i utbildningen

Kontakt

Daniel Andersson

Lärare gy yrkesämnen
Telefon: 0383-976 18, 072-144 56 61
daniel.andersson@vetlanda.se